Singaporen Top 6

Chinatown

Monet mieltävät Chinatownin Pagoda Street – Trengganu Street – Sago Street -alueeksi, mutta kannattaa suunnata myös South Bridge Roadin toiselle puolen, jossa sijaitsevat Telok Ayer, Club Street ja Ann Siang Hill. Myös kävelymatkan päässä Red Dot Design Museumista oleva Keong Saik Road on vierailemisen arvoinen paikka. Näiltä kaduilta löytyy pieniä desingvaateliikkeitä sekä paljon baareja ja ravintoloita. Singaporen mittapuussa Chinatownin hotelleista voi löytää edullisen majoituksen hyvällä sijainnilla.

Buddha_tooth_relic_temple

Gardens by the Bay

Gardens by the bay – ja varsinkin ne jopa 50 m korkeat superpuut! Tuollaisia tekopuita ei näe kuin scifi-leffoissa, joten pakkohan ne on käydä katsomassa. Nämä ”puut” ovat teräksestä rakennettuja, päällystetty erilaisian tillandsioin, ja lisäksi ne  keräävät sekä aurinkoenergiaa että sadevettä. Ne myös toimivat kasvihuoneiden ilmanvaihtokanavina.

superpuut2

National Orchid Garden

Rakastan orkideoita, joten orkideapuisto on aivan mahtava paikka. Erityisesti yllätti, ja varsinkin nauratti, Matti Vanhasen mukaan nimetty orkidea! 😀 Muutenkin koko Singaporen kasvitieteellinen puutarha on vierailemisen arvoinen paikka ja UNESCON maailmanperintökohde.

orkidea9

Pulau Ubin

Pulau Ubin – saarella on paljon koskematonta luontoa ja vähän ihmisiä, sekä joka puolella jolkottelevia kyläkoiria. Vierailemisen arvoinen nähtävyys on Wei Tuo Fa Gong -temppeli.

temppeli_koira3

Sentosa

Singapore ei ole rantalomakohde, vaikka sijaitseekin meren äärellä. Sentosan rannoilla voi ottaa aurinkoa – ja katsella samalla rahtilaivoja… Merivesi on siellä uitavaa, mutta ei välttämättä puhdasta. Käydessäni uimassa meressä oli ilmeisesti paljon sinilevää ja sain pahan allergisen reaktion. Matkakumppani ei saanut oireita. Valitettavasti allergiaoireisiini tepsii vain pseudoefedriini, jota ei saa tuoda maahan. Onneksi apteekista sai ostettua – vain yhden pakkauksen ja passia näyttämällä – Zyrtec D -valmistetta, joka sisältää pseudoefedriiniä. Joka tapauksessa ihanteellinen paikka seurata auringonlaskua.

Sentosa6

Singapore Zoo

Suhtaudun eläintarhoihin hyvin ristiriitaisin tuntein. Singaporen eläintarhaa on kehuttu yhdeksi maailman parhaista, ja sitä se varmasti onkin. Eläimet ovat esimerkiksi vesiesteiden, muurien tai lasien takana. Monet pienet apinat ja lepakot ovat vapaana, kosketusetäisyydellä, mutta niihin ei saa tietenkään koskea – eikä kosketa, koska ollaan Singaporessa. 😉

käärme

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s