Krabin gluteeniton kasvisruoka

Hong Ming Vegetarian Food

Jay-ravintola, joka aukeaa aikaisin aamulla ja sulkee klo 17. Annokset ovat halpoja (30 – 35 THB), ja siihen kuuluu riisiä ja joku valinnainen lisuke / kastike. Nuudelikeitot ovat saman hintaisia. Neljän maissa osa ruokavaihtoehdoista voi olla loppunut, mutta ainakin currykastikkeita on aina ollut saatavilla. Olen maistanut täällä keltaista, vihreää ja punaista currykastiketta ja tulisuutta on ollut kaikissa joka kerta juuri sopivasti. Curryt ovat myös maukkaita, vaikka annosten ulkonäkö ei ole kummoinenkaan. Samalla kadulla, Pruksa Uthit road, sijaitsee myös toinen jay-ravintola, jonka Maggi-mainokset huomaa ennen kuin jay-merkin.

jay-curry

May and Mark’s House

Kahvila ja ravintola, josta saa länsimaalaista ruokaa ja länsimaalaistettua thai-ruokaa. Gluteenittomia kasvisruokavaihtoehtoja ovat salaatit, paistettu riisi kasviksilla, vihreä curry ja tacot. Jay-ravintoloiden lisäksi ainoa paikka, josta saa currya ilman katkaraputahnaa ja muita merellisiä eläimellisiä härpäkkeitä. Paikka on hyvin suosittu ja täällä saa myös aamupalaksi esimerkiksi itse tehtyä jogurttia ja erikoiskahveja. Sijaitsee osoitteessa Maharaj Road Soi 1.

Gecko Cabane Restaurant

Täältä saa salaatteja ja Pad thain kasvisversiona, myös kannanmunan voi halutessaan jättää annoksesta pois. Sijaitsee osoitteessa Paklow Jariya.

pad_thai

Chalita Cafe & Restaurant

Länsimaalaista ruokaa ja länsimaalaistettua thai-ruokaa. Löytyy Chao Fah alley -kadulta. Testasin täällä Pad thain – ja listalla olisi ollut myös vihreää currya, mutta en ehtinyt tiedustella onko se varmasti ilman katkaraputahnaa.

pad_thai2

Cafe Europa

Ainoa paikka Krabi Townissa, josta saa gluteenitonta leipää. Leipä on vieläpä itse leivottua, tummaaa, sisältää siemeniä, eli oikein maukasta. 🙂 Kahvila sijaitsee osoitteessa Soi Ruamjit Road.

gluteenito leipä

Iltaisin ja viikonloppuisin kaduille nousee Night market, iltamarkkinat, joista saa ostettua varsinkin jälkiruuaksi kelpaavaa gluteenitonta kasvisruokaa. Myynnissä on muun muassa mangoa ja tahmeaa riisiä, sticky rice and mango, hedelmiä, smoothieita, vihannesmehuja, banaanilettuja, jotka perinteisesti tehdään riisijauhoon – mutta kannattaa yrittää vielä varmistaa onko kyseessä juuri riisijauhoon valmistetut letut.

sticky_rice_mango

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s