Ao Luk & Tharn Bok Koranee

Alunperin ainoa syy lähteä kohti Ao Lukia oli vierailu karstijyrkänteen uumenissa, Tham Khlang -luolassa, jota on kehuttu Krabin kauneimmaksi. Sinne pääsisi omatoimisesti skootterilla tai taksilla, joten aloitimme valmistelut edellisenä päivänä. Löytyi englantia puhuva Tuk tuk -kuski, joka oli valmis kierrättämään meitä Ao Lukin nähtävyyksillä koko päivän hintaan 2000 THB. Samaan reissuun sitten päätettiin yhdistää Tharn Bok Koranee ja Botanic Garden. Ensin ajoimme Tham Khlangin ohi, mutta lopulta luolan löydyttyä paikalla ei näkynyt vilaustakaan herra Sakista, joka on toiminut luolan oppaana ja vuokrannut vierailijoille otsalamppuja. Luolaan on päässyt maksimissaan 70 turistia päivässä, mutta nyt käynnissä oli valtava rakennusurakka. Paikalle nousee kokonainen keskus, josta kyllä sen valmistuttua löytyy oppaita – ja turistimäärätkin varmaan kasvavat – mutta samaisesta syystä rakennustöiden aikaan paikalla ei ole ketään perehdyttämässä luolaan. Joku kyläläisistä olisi voinut toimia mahdollisesti suunnannäyttäjänä, mutta yksi raksamiehistä tiesi, että kyseinen henkilö ei ole juuri nyt kotona. Eli meillä ei ollut asiaa viidakkoon luolaa tutkimaan. Jatkoimme sitten suoraan Tharn Bok Koranee -puistoon, jossa olisi mahdollisuus uida. Puistoon maksoimme kansallispuistomaksun 300 THB per henkilö.

 

Alue oli kaunis, mutta pieni, ja nykyisin uiminen olikin kielletty niissä kahdessa syvässä altaassa, jotka aikaisemmin ovat olleet suosittuja uintipaikkoja. ”Uiminen” olisi ollut sallittu altaassa, jossa vettä näytti olevan pikkulasta nilkkaan asti ja syvimmillään lyhyttä aikuista ihmistä – istuen – vyötäröön asti. Emme sitten käyneet uimassakaan…

Tharn Bok Koranee

Bongasimme kyllä hienoja perhosia, vesikilpikonnan, liskoja ja ison mustakeltaisen hämähäkin. Kävimme pienessä luolassa, jossa oli Buddha -patsas ja näimme puisen pagodan sisällä olevan kiinalaisen alttarin, San Tho Chong – Tho Yuan.

Puisto sopii lapsiperheille vierailukohteeksi, mutta en lähtisi pelkästään Tharn Bok Koranee -puiston takia Ao Lukiin saakka. Lipunmyyjä mainosti meille, että 6 km päässä on luola, jonne pääsisimme samalla lipulla. Takaisin Tuk tukille ja auton nokka kohti Tham Hua Kalok -luolaa. Ja olisihan siellä ollut luola, mutta sinne olisi päässyt maksamalla saman kansallispuistomaksun 300 THB per henkilö ja vuokraamalla kanootin 500 THB per henkilö – mukaan olisi tullut opas – tai pitkähäntävenellä 800 THB per henkilö. Minä en ole kajakointikunnossa (enkä ikinä edes kajakoinut) eikä meillä ollut budjetissa ylimääräistä 1600 THB, joten päätimme jättää luolan väliin ja suunnata Botanic Gardenin kautta takaisin Krabi Towniin. Ja Botanic Garden oli kiinni! 😀

Botanic_Garden

Ainakin tuli istuttua Tuk tukin kyydissä 5,5 tuntia bongaten Ao Lukin karstijyrkänteitä, joita muuten käytettiin esittämään Kashyyyk-planeettaa, joka oli Chewbaccan kotiplaneetta Star Wars Episode III: Revenge of the Sith -elokuvassa. 🙂

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s