Krabi Town

Ränsistyneen hökkelin takapihalla pestään astioita muovisessa pesuvadissa, roskat lakaistaan ja heitetään – myös ne muovipullot – viereisen tyhjän tontin aluskasvillisuuden joukkoon ja samaan aikaan kukko tepsuttelee pihalla käännellen maahan tippuneita lehtiä. Vastapäätä on trendikäs hostelli, jollaisia näkee Bangkokissa tai Chiang Main Nimmanhemin Roadin varrella. Joka kadun kulmassa kävelee reppureissaajia, joiden kyyditsemisestä taksit ja Tuk tuk -kuljettajat kilpailevat.

Krabi Town on pieni, joten koko keskusta on muutamassa päivässä kävelty ja nähty. Silti kukaan ei täällä kävele ja kahden metrin välein pysähtyy joku Tuk tuk tai taksi tarjoamaan kyytiä. Kaupunki ei ole kuitenkaan samalla tavalla turistinen kuin Ao Nang, joka muistuttaa lähinnä Etelä-Teneriffan lomarantoja. Krabi Townissa ei ole rantaa olleenkaan, kaistale ”rantaa” joen äärellä on rapujen ja liejuryömiöiden valloittamaa aluetta. Pitkähäntäveneillä pääsee läheisille saarille, mutta joskus edullisempaa on matkata lavataksilla Ao Nangiin (50 THB per henkilö ennen klo 18 ja sen jälkeen 60 THB) ja ottaa vasta sieltä pitkähäntävene saarille.

Keskustassa on pieni tavaratalo Vogue, jossa kaikki on kalliimpaa kuin keskustan ulkopuolella sijaitsevassa aitojen merkkivaatteiden tavaratalossa, Outlet Villagessa, jossa myös kokoja löytyy ”länsimaalaisella mitoituksella”. 😀 Esim. Voguessa kokeilin shortseja, jotka oli kokoa XXXL ja menivät vain toiseen jalkaan. 😀 Outlet Villageen pääsee punaisilla lavatakseilla, hintaa 20 THB per henkilö. Jotkut kuskit yrittävät vedättää turisteja ja periä matkasta jopa 50-100 THB per henkilö, joten kannattaa kyytiin noustessa jo tarkastaa, että kyyti on 20 THB.

+ Keskustassa sijaitsee kaunis Wat Kaew Temple, jonka yhteydessä on myös rauhallista puistoaluetta – ja paljon koiria.

+ Taidemuseo on ilmainen, mutta näyttelyiden teosten taso vaihtelee suuresti.

+ Majoituksissa hyvä hinta-laatusuhde. Majoituimme Sleep Club Hostellissa, joka on ollut tähän menessä paras majapaikka niin sijainnin, laadun kuin hinnan suhteen.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s