GrabTaxi – ja liikkuminen Chiang Maissa

En aja skootterilla enkä täällä autollakaan, joten ainoa keino – kävelemisen lisäksi – Chiang Maissa liikkumiseen on käyttää songtau-lavataksia tai tuktukia. Vanhan kaupungin sisällä – ja hieman ulkopuolelle – songtau-kyyti maksaa 20 THB per henkilö, ja sama matka tuktukilla on helposti yli puolet kalliimpaa, eli 50 THB per henkilö. Molemmilla kulkuvälineillä hinta vaihtelee matkan pituuden mukaan, ja se kannattaa neuvotella ennen kyytiin hyppäämistä.

Pidemmille matkoille ja omatoimisille retkille hyvä ja edullinen vaihtoehto on GrabTaxi, joka tilataan puhelimeen asennettavan aplikaation kautta. Sovellus näyttää kulloisenkin sijainnin ja saat valita määränpään. Huono puoli on se, että sovellus ei aina löydä tarkkaa sijaintiasi tai juuri haluamaasi päämäärää, mutta jostain kävelymatkan päästä löytyy varmasti joku toinen kohde, jonka sovellus tunnistaa. Hyvä puoli on myös se, että sovellus näyttää etukäteen matkan kokonaishinnan, arvioidun odotusajan ja voit seurata kartalta missä taksi on tulossa. Tilaushinta on 50 THB, joka lisätään lopuksi taksimittarin mukaiseen taksaan – joka on kerrankin sama kuin paikallisille. 🙂

GrabTaxi

Sovellusta voi käyttää Thaimaassa Chiang Main lisäksi tällä hetkellä Chiang Raissa, Bangkokissa, Pattayalla ja Phuketissa. Lisätietoa palvelusta Grab Thailand.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s