Huay Tueng Thao -tekojärvi

Pienet mustat muurahaiset kiipeilevät bambukatoksessa, kipittävät välillä kaislamaton poikki tuntosarvet heiluen – purevat kipeästi – ja jatkavat matkaansa. Muurahaisia ei ole katoksessa riesaksi asti, mutta vetäytynyt tekojärvi on paljastanut kymmeniä metrejä uutta rantahiekkaa, jonka tämä pieni yhdyskuntahyönteinen on valloittanut omakseen. Tekojärvi sijaitseekin armeijan alueella, jota vahvaleukaisten muurahaisten armeija hallitsee.

Doi Suthep -vuoren juurella sijaitseva tekojärvi on paikallisten keskuudessa suosittu piknikpaikka ja ulkoravintola-alue. Uimaan innostuvat – vaatteet päällä – varsinkin opiskelijat ja lapsiperheet. Viikonloppuisin alue on tupaten täynnä, mutta viikolla paikalla on tuskin ketään. Järvi on nyt kuivunut, joten normaalisti veden pinnan yläpuolella olevat katokset ovat kymmenien metrien päässä rannasta – paitsi järven keskellä olevan niemen kohdalla, missä ne on nostettu lähemmäs vedenrajaa.

Huay Tueng Thao Huay Tueng Thao Huay Tueng Thao Huay Tueng Thao

Alueelle on pääsymaksu 50 THB per henkilö.

Halvimman kyydin järvelle saa tilaamalla GrabTaxin ja sillä matka keskustasta järvelle maksaa noin 200 THB.

Samalla kannattaa järjestää paluukyyti, koska paikalla ei päivystä lavatakseja eikä GrabTaxia saa enää tilattua järvelle, koska ne ovat koko ajan ajossa keskustan alueella. Saimme aikaisemmin yhdeltä GrabTaxi-kuskilta hänen puhelinnumeronsa, joten soitimme hänet noutamaan meidät pois järveltä, jossa olimme jumissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s