Pala-U -vesiputous

Taksin radiossa soi Wham!:n Careless Whispers ohittaessamme vaaleat pannulappukorvaiset lehmät matkalla Kaeng Krachanin kansallispuistoon kuuluvalle Pala-U -vesiputoukselle. Vesiputousta ympäröi tuhatvuotinen sademetsä ja mielikuvissani kahlaan vesiputousta ylöspäin, pienten kalojoen näykkiessä varpaita, keltaisten perhosten lepattaessa ympärilläni.

Pala-U

Puisto on kaunis, mutta kuivuuden takia vesiputous on kutistunut vuoristopuroksi, joka virtaa kunnolla vasta neljännellä tasanteella, jonne päästäkseen joutuu ottamaan jo tiukan otteen köydestä ja heittämään jalkansa tukevaan kivenkoloon. Välillä otan köyden sijaan huomaamattani kiinni liaanista, se tuntuu jopa kestävämmältä kuin rispaantunut köysi.

En toki odottanutkaan mitään Niagaran putousta, mutta vettä on yllättävän vähän ja kalat yllättävän suuria. Varpaita näykkivät pikkukalat ovatkin mallia ”Pluang”- eli Soro Brook -karppeja, joista suurimmat ovat jo hauen kokoisia. Perhosia on paljon, mutta ne pysyttelevät vastarannalla.

Auts! Joku pisti korvaani!

Alan sumuttaa DEET:ä jopa korvakäytäviini kun huomaan mustavalkoraidallisten hyttysten löytäneen minut heti. En ole ehkä maininnut, että olen hyttysmagneetti. Kokeilin kaikki luontaiset, muun muassa Citronellaa sisältävät, hyttyskarkotteet kunnes Chiang Maissa luovutin pohkeideni muuttuessa muhkuraiseksi mustelmamassaksi.

Matkalla tasanteelta toiselle bongaamme myös paljon liskoja ja lintuja, mutta tapiirit, leopardit ja norsut pysyvät sademetsän siimeksessä. Kaeng Krachanin viidakossa asuu tiheämmin villinorsuja kuin missään muualla Thaimaassa. Norsut tulevat tielle joka päivä noin kolmen neljän aikaan iltapäivällä. Joko tie on niiden kulkureitillä tai kenties ne ovat oppineet pysäyttämään ohiajavat ananaskuorma-autot ja keräämään tietullia.

Tänään villinorsujen olemassaolosta muistuttaa vain metaaninen Careless Whispers suurten lantapallojen muodossa, joita taksikuskimme väistelee kuin Poutiainen rinteessä.

Pala-U

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s