Hua Hin Hills -viinitila

Viinitilaneitsyys meni. En ole ikinä käynyt viinitilalla, viinikellareissa kylläkin, joten mielikuvissani kaikki viinitilat ovat kuin sekoitus Unkarin viinikellareita, jotka olivat niin paksun mustan homekerroksen peitossa, että niihin pystyi painelemaan kiinni kolikoita ja Vivi-Ann Sjögrenin kirjoja, jotka tuoksuvat espanjalaiselta punaviiniltä yhdistettynä oliiveihin, valkosipuleihin ja tomaatteihin.

Hua Hin Hills

Siam Wineryn viinitarha Hua Hinissä sijaitsee aivan vuoren kupeessa ja yllätyksekseni viinitila ravintoloineen olikin todella moderni. Jälkeenpäin selvisi, että SALA-paviljongin suunnitteli singaporelainen arkkitehti Sylvia Soh. Tilalla myydään Monsoon Valley -viinejä, joista tilasimme maistelusetin: valkoviiniä Colombard-rypäleestä, White Shiraz-rypäleestä valmistettua roseeviiniä, ja Shiraz-punaviiniä.

Valkoviini oli todella raikkaan makuista viileänä, mutta lämpeni nopeasti kuuman tuulen puhaltaessa paviljongin läpi ja unohtuessani katsomaan alapuolellani viiniköynnöksissä hyppiviä lintuja, töyhtömainoja, jotka näyttävät lähinnä tuunatuilta mustarastailta.

töyhtömaina

Tarkoituksenamme oli myös syödä tilalla, joten olimme etukäteen varanneet pöydän ja kysyneet puhelimessa – ja varmistaneet myös keskustan Hua Hin Hills Bistron kautta – että gluteeniton kasvisruoka onnistuisi. Onnistuihan se lopulta kun itse ehdotin, että valmistaisitteko vaikka menun Pad Thain -kasvisversiona. Sitä ennen tarjoilija oli pyöritellyt silmiään kymmeneen kertaan… Pad Thai oli paras mitä tähän asti olen syönyt ja valkoviini hyvää, mutta palvelun tasossa olisi parantamisen varaa.

Pad Thai

Toinen asia joka melkein vei heränneen ruokahaluni oli se, että miellyttävään viinitarhanäkymään ilmestyi kaksi norsua, joilla ratsastettiin. 😦 En ollut selvittänyt viinitilasta etukäteen juuri muuta kuin miten sinne pääsee, ja tiesin kyllä ettei tila ole luomuviinitila, mutta ikävänä yllätyksenä tuli viinitilakierros norsuilla. Olin luullut, että kierroksia tehdään vain jeepeillä. Viinitilan moderniin ilmeeseen sopisi paremmin vaikka kiertely valkoisilla golfkärryillä ja työvoimaksi hitec-traktori.

Hua Hinn Hills norsut

Maistelusetit maksavat 240 THB:sta ylöspäin, esimerkiksi yllä mainittu Premium Wine Tasting Set 290 THB / per henkilö. Tässä maistelusetissä mukana olevat Moonsoon Valley -viinit maksavat sekä kaupassa että tilalla 750 THB per pullo.

Viinitilalle pääsee sopimalla kuljetuksen soittamalla Hua Hin Hills Vineyardille, käyttämällä viinitilan shuttle bussia, joka lähtee Market Villagen luota kaksi kertaa päivässä klo 10.30 ja klo 15 tai taksilla. Otimme taksin koko päiväksi, kävimme ensin Pala-u -vesiputoksella, sitten viinitilalla ja lopuksi Wat Huay Mongkol -temppelillä, jossa on suuri patsas Thaimaan kuuluisimmasta munkista, Luang Phor Thuadista. Taksi kolmella pysähdyksellä maksaa noin 1500 – 2000 THB.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s