Hua Hinin kasvisruokatarjonta

Grill N Shake

Onnistuin selvittämään Thai Glutein Free Restaurant Cardin avulla, että että tämän pikkuravintolan falafelit eivät sisältäisi gluteenijauhoja. Ilmeisesti falafeleissä on kuitenkin vähän maissia, polentaa. En muista milloin olisin viimeksi löytänyt jostain falafelejä ilman vehnäjauhoja, joten olen syönyt näitä täällä aika usein. Annokseen kuuluvat myös ranet, salaatti ja lisäksi saa valita joko tzatzikin tai hummuksen. Olen vielä saanut pyydettäessä chiliöljyä antamaan vähän lisäpotkua aterialle.

Mamma Mia

Italialaista ruokaa tarjoilevasta ravintolasta löytyi sienirisotto.

risotto

Andreas

Vähän kalliimpi italialainen ravintola, keskustan ulkopuolella, josta saa myös kasvisrisottoa. Listan ulkopuolelta loihdittiin risotto valkoisella parsalla.

risotto

Hagi

Japanilainen ravintola, josta saa kasvissusheja. Hyvät sushit, mutta suppea valikoima ja kallis paikka.

sushi

Aow Thai Restaurant

Listalla ei ollut kasvisruokia, mutta ainoa paikka, josta sain pyydettäessä curryja ilman merellisiä eläimellisiä härpäkeitä. Curryssa ei ollut käyetty myöskään Kee Lek -lehtiä, ks. alla.

curry

Jay-ravintolat

Hua Hinistä löytyy kolme Jay-ravintolaa (dzee), mutta valitettavasti ns. Jay (เจ) -ruokailujen ajat ovat ohi kohdaltani. Kävin Krabilla syömässä usein gaeng kee lek (แกงขี้เหล็ก) -annoksen eli currya, joka tehdään kee lek -lehdistä (ขี้เหล็ก), Senna Siamea englanniksi. Sain kuitenkin joka kerta mahani kipeäksi kohdasta, josta on leikelty pois paksusuolta. Testasin vielä Chiang Maissakin yhden Jay-ravintolan, mutta valitettavasti sekin annos aiheutti kipua. Kipu on siedettävää, mutta ei houkuttele. Selvitin sitten hieman asiaa ja löysin, että ko. kasvia käytetään paksusuolen vaivoihin. ”Kang Kee Lek is thai herbs for the colon, a very unique Lao traditional stew.” Kun ruoka tulee kuitenkin muualta kuin omasta keittiöstä, en pääse määrittelemään ko. yrtin määrää siinä ja seuraamaan onko keitetty kuten oppikirjoissa, kolmeen kertaa, joten koin paremmaksi skipata ko. ruokalajin toistaiseksi. Sinänsä harmittaa, koska oli hyvä ja edullinen curry.

Naresdamn-kadun ravintolat

Ravintolakeskittymä, josta löytyy vierekkäin italialaisia ja ranskalaisia ravintoloita, ja niiden välissä jopa yksi kreikkalainen ja yksi espanjalainen ravintola. Gluteeniton kasvisruokatarjonta on näissä kaikissa mallia salaatti, mutta kreikkalaisesta ravintolasta saa myös viininlehtikääryleitä, dolmades, ja espanjalaisesta ravintolasta perunamunakasta ja gazpachoa, johon perinteisen ohjeen mukaan tulee leipää. Hua Hinissä on myös lukuisia intialaisia ravintoloita, mutta useampaa testattuani, en voi oikeastaan niistä yhtäkään suositella. Sain varmaan Khao Lakin Kohinoor -ravintolassa liian hyvää intialaista kasvisruokaa. 😉

salaatti

Cicada Market

Cicada-markkinoilla oli myynnissä riisipaperiin käärittyjä kasviskesäkääryleitä ja grillattua banaania kookoksella.

banaani

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s