Hua Hin – ripaus kaksikymmentälukua kalanhajulla

Tuut tuut! Taksikuskimme soittaa mutkassa, temppelin kohdalla, auton torvea, vie kädet yhteen kuin Namaskar-tervehdykseen, ennen kuin auto luisuu vastaantulevien kaistalle, kädet takaisin rattiin ja vilkaisu taustapeiliin hymyillen: ”Good luck!” Hyvää onnea tarvitaankin, koska Thaimaan liikenteessä kuolee joka päivä 25 ihmistä. Hua Hinin keskustan liikenne on kuitenkin rauhallisempaa kuin Chiang Maissa. Onneksi täällä on Chiang Main temppelitiheyden sijaan vain yhtä kattavasti hierontapaikkoja, joten loppumatka sujuu kädet ratissa.

Hua Hinissä on vielä jäljellä kalastajakyliä Khao Takiab -vuoren suunnalla, ja kaupungin eteläpuolelta löytyvätkin alueen siisteimmät ja rauhallisimmat rannat: Ao Takiab, Suan Son, Had Sai Noi ja Had Sai Yai. Syksyisin kaikki rannat ovat usein meduusojen kansoittamat, joten silloin kannattaa valita hotelli uima-altaalla.

Khao Takiab

Murunen vanhan ajan, kaksikymmentäluvun, kalastajakylien ja tiikkkihuviloiden tunnelmaa löytyy myös keskustasta suuntaamalla Naresdamri kadulle, jossa sijaitsee kuin sillit suolassa paalujen päälle rakennettuja puisia kalaravintoloita. Vastapäätä tietä on perinteisiä puutaloja, jotka tosin eivät ole tiikkihuvilaa nähneetkään. Keskustassa aitoa huvilatunnelmaa tarjoaa entinen rautatiehotelli, Sofitel Centara Grand Resort, ja vanha rautatieasema. Keskustasta pohjoiseen löytyy myös thai-viktoriaanistyylinen tiikkipalatsi Maruekhathaiyawan.

Hua Hin

Hua Hin on myös hyvä kode luontomatkailijoille, koska lähiseudun Kaeng Krachanin viidakossa asustaa villinorsuja, joita voi nähdä matkalla Pala-U -vesiputokselle. Myös Hua Hinistä etelään, Kui Burin kansallispuistossa, pääsee tutustumaan järjestetyillä retkillä villinorsuihin. Thaimaasta löytyy myös muutama viinitila, joista yksi sijaitsee Hua Hinissä. Skippaa kuitenkin norsulla ratsastaminen…

Pala-U

Paras paikka ostoksille on Hua Hin Market Village, jonka lisäksi löytyy paljon erilaisia markkinoita. Välillä kaduilta löytyy positiivisia yllätyksiä, kuten The Family Tree -puoti, joka myy Reilun kaupan tuotteita tai Khanesha Gallery, jossa viidessä kerroksessa yhden, erittäin asialleen omistautuneen, taiteilijan kaikkien taulujen aihe on tietenkin Ganesha. 🙂

Khanesha Gallery

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s