Wat Pho

Say Cheese!

Melkein 50 metrinen makaava Buddhan jättiläinen hymyilee eikä sen hymy hyydy, vaikka samanaikaisesti sadat turistit kiertävät sitä paljain jaloin kantaen kenkiään sinisessä kassissa, ja pysähtyvät poseeraamaan jokaisen paalun väliin – aina uudestaan ja uudestaan.

Wat Pho

Buddha on vaikuttavan kokoinen, joten se vetää ansaitusti katseet puoleensa. Ilmeisesti sen takia suurimmalta osalta näyttävät jäävän huomaamatta rakennuksen seinämaalaukset, jotka kuvaavat thai-historiaa, hierontaa ja lääketiedettä. Alueella toimiikin edelleen thaihierontakoulu.

Wat Pho

Buddhan takana, seinän vieressä, on 108 prossikulhoa, johon kolikot tipahtelevat jonossa tepastelevien kiinalaisturistien käsistä. Kun kolikko kilahtaa kuppiin, voi esittää jokaisella kilahduksella joko uuden toiveen tai sitten keskittyä yhteen isompaan toiveeseen.

Vaikka turisteja on Buddhan ympärillä paljon, itse temppelialue on suuri ja muita kulkijoita on ainakin näin keskellä päivää, kuumimpaan aikaan, harvakseltaan. Muutama ihminen on löytänyt tiensä temppelin ennustajan luokse, mutta siitä eteenpäin ihmiset ovat laskettavissa yhden käden sormilla.

Wat Pho

Alueella on kaikenlaista tyylejä sekaisin ja paljon hauskoja patsaita, joiden yhteyttä buddhalaisuuteen voin vain arvailla, esimerkiksi knallihattupäiset miespatsaat. Veikkaan, että yhteyttä ei ole. 🙂

 

Sisäänpääsymaksu on 100 THB (sisältää pienen vesipullon).

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s