Erawan Museum

Valtava, melkein kolmekymmentä metriä korkea, kolmipäinen elefantti seisoo lähellä valtatietä Samut Prakanissa ja sen jokasuuntaan sojottavat kuparinvihertävät tummat päät ovat myös ensimmäinen näky astellessasi parkkipaikalta kohti Erawan museota.

Erawan

Kyseessä on hindujen mytologiasta tuttu Airavata, thaiksi Erawan, jonka sisälle on rakennettu museo. Mikään varsinainen museo se ei ole, vaan pikemminkin yhden thai-miljonäärin, Lek Viriyapantin, unenomainen kitsch-rakennus, jota voisi kuvailla myös hieman gaudi-dalimaiseksi sekoitukseksi mytologiaa ja kiinalaista posliinia.

Erawan

Rakennus on jaettu kolmeen tasoon, joista jokainen osa symboloi thai-kosmosta. Alin taso, Basement or Suvarnabhumi, on vaaleanpunaisen jalustakerroksen hieman hämärä ja viileä kellarikerros. Tämä on taso, jossa Nagat asuvat ja se on koko rakennuksen eniten museoeta muistuttava kerros eli sinne on kerätty antiikkia, muun muassa kiinalaista keramiikkaa, posliinia ja huonekaluja sekä vietnamilaisia maljakoita.

Seuraava kerros on Hall or The Earth. Tämän jalustakerroksen symboloi ilmeisesti buddhalaisen maailmankaikkeuden pyhää vuorta, Mount Merua, jossa on viisi huippua. Sali on hyvin koristeellinen ja täynnä uskomattomia yksityiskohtia, kohokuviointeja, seinämaalauksia ja patsaita. Salissa on sekä temppeli että neljä tukipilaria, jotka symboloivat neljää suurinta maailmanuskontoa pitämässä yllä sinisävyistä lasimaalattua kattoa, joka symboloi maata.

Ylimpänä elefantin vatsassa, Inside elephant’s belly or Buddhism Cosmology, sijaitsee Tavatimsa eli Taivas. Huone on sinisenhämärä, utumaisen rauhallinen paikka, jonka koveria seiniä kiertää kahdeksan Buddhan patsasta, kaikki eri asennoissa.

Rakennus sijaitsee puutarhassa, jossa sijaitse trooppisia kasveja, karppilammikko ja mytologisia patsaita. Museon ympäri kulkee myös matala vallihauta jonne voi laskea lootuksen lehtiä ja näin päästä eroon huonosta onnesta.

Erawan

Alimmassa ja ylimmässä kerroksessa ei saa kuvata.

Pääsymaksu 400 THB / henkilö.

Bangkokista BTS asemalle Bearing, josta matkaa voi jatkaa taksilla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s