Sanur

Mustavalkoinen koira istuu vesirajassa ja tuijottaa sadan metrin pähän koralliriutan suuntaan, jonne iskeytyvät aallot saavat aikaan taukoamattoman huminan. Kalastajilla on päässään perinteinen bambuhattu, joka on joillakin maalattu hyvin värikkääksi, toisilla se on lyijyvalkoinen. He seisoskelevat tyynessä rantavedessä, pinaattimaisen levän ja muoviroskan keskellä, onkien korallikaloja. Pikkupojat lennättävät leijaa puolityhjällä rannalla.

Sanur

Tiesin Ubudista Sanuriin siirtyessäni paikasta lähinnä sen, että tämä on koko Balin ensimmäien rantakohde, jonka juuret johtavat hollantilaisiin valloittajiin 1600-luvulla, joten en ollut varma olisiko vastassa Thaimaan Khao Lakin tapainen pelkästään turisteille suunnattu kulissikylä vai enemmän Hua Hinin tapainen kaupunki, josta löytyisi vielä hyppysellinen kalastajakylämäistä tunnelmaa. Viikon täällä vietettynäni kuvailisin Sanuria joko Denpasarin merelliseksi lähiöksi tai pieneksi balilaiseksi kaupungiksi ripauksella kalastajakylämäistä tunnelmaa. Keskustaa asuttavat indonesialaiset ihmiset, joista osa tarjoaa korallikivisten muurien takana kotimajoitusta, Home stay. Rannalta löytyy muutamia luksushotelleja – ja myös turistikrääsän myyjiä – mutta yleisesti ottaen kilometrien pituinen hiekkaranta on puolityhjä ja sunnuntaisin siellä näkee jopa enemmän paikallisia perheitä – jopa Ubudista asti – kuin australialaisia lapsiperheitä tai hollantilaisia eläkeläisiä.

 

huvipuisto

Rannan vierellä kulkee hyvä kävelytie, joka jatkuu pohjoiseen päin mentäessä laavan harmaan aallonmurtajan vierellä. Matkalla voi bongata bambin näköisä vasikoita, märehteviä pähkinänruskeita lehmiä ja surffausta harjoittelivia poikia. Aallonmurtajan alusta muutaman kilometrin päässä pohjoiseen sijaitsee hylättu huvipuistoalue, joka tunnetaan myös nimellä Ghost Town. Jos kuitenkin haluaa mennä alueen sisälle on oltava valmis maksamaan vanhan lippuluukun luona norkoileville miehille sisäänpääsymaksu, joka voi vaihdella mielivaltaisesti 10 000 – 25 000 IDR / per henkilö.

huvipuisto

Rantaa etelään päin kävellessä näkee kaikki luksushotellit uima-altaineen ja värikkäitä kalanaamaisia veneitä. Rannalla on myös varsin viehättävä ekoarkkitehtuuria edustava bambuinen joogastudio, Power of Now Oasis. Sieltä löytyy pieni kahvila ja muun muassa joogavaatteita teksteillä: Namaste, Bitches tai Don’t fake yorgasm. 😀 Rakennuksen pihalla seisoo myös ”pyhä lehmä”. Kävelytie päättyy isoon hiekkakenttään, josta voi jatkaa vielä eteenpäin pieniä polkuja pitkin.

Sanoisin, että Sanur on varsin oivallinen paikka lyhyelle ja rauhalliselle rantalomalle. Ainoa miinus on rannan ja meren roskaisuus muiden kuin luksushotellien kohdalla. Lisäksi täältä pääsee nopeasti sekä lentokentälle että lähisaarille. Keskustan alueella voi liikkua pienillä vihreillä pakettiautoilla, joista on tehty minibusseja, ja ne maksavat vain 10 000 IDR/per henkilö.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s