Darwin

Matkalla bussipysäkille bongaan aivan tien vieressä kolme puuta täynnä mustia isoja papukoija, red-tailed black cockatoo, jotka ovat yhtä aikaa äänekkäitä ja ujoja. Kun astun lähemmäksi aitaa, joka erottaa jalkakäytävän ja eukalyptyspuualueen, lähinnä olevat linnut poistuvat saman tien takavasemmalle punaiset pyrstösulat vilkkuen. Keskustassa puistossa lehtiä kääntelevät iso- ja käyränokkaiset Ibis-linnut.

Darwin

Ensivaikutelma Darwinista on kuin Sodankylä palmuilla. Paljon matalia rakennuksia, leveitä katuja, mutta ei ketään missään. Itse asiassa Sodankylän keskustakin on vilkkaampi kuin Darwinin. Arkkitehtuuriltaan kiinnostavimmat rakennukset ovat kirkkoja.

Keskustan kasvisruokapaikat menevät kiinni jo klo 14-14.30, joten en ehdi niitä kertaakaan testata. Syön keskustan ulkopuolella Eat Eat at Martin’s-kasvisravintolassa, jossa on isot annokset, paljon gluteenittomia vaihtoehtoja ja se on auki jopa neljään asti.

Kasvisruoka

Neljän päivän läpikulkumatkalla ja minimibudjetilla matkatessa jäävät väliin retkeilyt Kakadun kansallispuistoon tai Litchfieldin luonnonpuistoon, ja muutkin maksulliset riennot, kuten Deckchair Cinema -ulkoilmateatteri. Sen sijaan ilmaisiakin tapahtumia löytyy, kuten torstaisin ja sunnuntaisin Mindil Beachin Sunset Markets. Markkinoilta löytyy livemusiikkia, ruokakojuja, myös kasvisruokaa ja raakakakkuja, aboriginaalien taidetta, kierrätysmateriaalista valmistettuja asusteita, kuten pyöränrenkaista valmistettuja vöitä, luomukosmetiikkaa, vaatteita, krotiilin pääkalloja ja valitettavasti myös krokotiilin poikanen, suu kiinni teipattuna, kaikkien ihmisten käpälöitävänä.

Auringonlaskua on hiekkarannalla odottamassa satoja ihmisiä, mutta kukaan ei ole uimassa. Muutamat uhkarohkeimmat tai tietämättömät kahlaavat juuri ja juuri vesirajassa, mutta syvemmälle ei kannata mennä, koska suolaisen veden krokotiili nappaa tai kuutiomeduusa tappaa.

Ranta

Ainoa paikka jossa voi uida löytyy Waterfront -alueelta. Sinne on tehty muurien ympäröimä pieni uima-alue, Recreation Lagoon, joka blokkaa krokotiilit ja kuutiomeduusat.

Waterfront

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s