Brisbane

Pienen ja uneliaan Darwinin jälkeen Brisbane oli positiivinen yllätys. En tiennyt kaupungista muuta kuin että se on miljoonakaupunki pilvenpiirtäjillä ja sen keskustaa halkoo joki. Vaikka Brisbane levittäytyy laajalle, varsinainen keskusta on kompaktia ruutukaavaa ja helppo ottaa haltuun kävellen. Myös kaupunkipyöriä on joka paikassa vuokrattavana. Samaiset seikat eli pilvenpiirtäjät ja ruutukaava tekevät ydinkeskustasta myös tuulisen ja kylmän, joten jatkossa suuntaan keskustaan vain villapaidan kera. 😉

Brisbane

Kävelymatkan päässä ydinkeskustasta,  joenrannassa, on laaja South Bank -alue, jossa sijaitsee lukuisia kahviloita ja ravintoloita. Se on myös Brisbanen kulttuurikeskittymä, jossa viikonloppuisin järjestettään tapahtumia, muun muassa käsityöläismarkkinoita ja ilmaiskonsertteja. Sieltä löytyy myös uima-alue tekohiekkarantoineen, jotka tuntuvat olevan Ibis-lintujen suosiossa. Jokea pitkin pääsee myös siirtymään eri aluille ilmaiseksi punaisilla veneillä (City Hopper).

Suuntasimme hiekkarannan sijaan Queensland Art Gallery:yn, jossa oli aboriginaalitaiteilija Sally Gaborin näyttely, ja sieltä vielä viereiseen Gallery of Modern Art:iin (QAGOMA), jossa oli esillä Cindy Shermanin tuotantoa.

art_gallery

Keskustan ja South Bankin lisäksi olen kierrellyt lähinnä ”omia kotikulmia” Eight Mile Plains -alueella. Täällä on paljon kävelyreittejä ja puistoja, jokaisella lenkillä voi bongata mitä erikoisempia lintuja, ja silti, bussilla 150, pääsee parissakymmenessä minuutissa suoraan keskustaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s