Koh Samui – Mae Nam

Makaan silmät kiinni patjalla, samalla kun thaihieroja painelee jalkojani, ja kuulen kun ohi huristelee muutama skootteri. Lasipurkki kilahtaa ja kohta tunnen sieramissani kamferin ja mentolin tuoksun, ripauksella neilikkaa ja ehkä inkivääriäkin. Todennäköisesti jalkoihini levitetään parhaillaan vihreää hierontabalsamia – ja samalla vasemman käden sormiin lennähtää kärpänen. Heilautan sormiani, kärpänen lennähtää korvaani, huitaisen kädelläni ja kärpänen häviää, kunnes se tulee hetken päästä uudestaan kädelleni. Yritän olla sitä huomioimatta ja muistan mitä korealaisen ravintolan pitäjä sanoi eilen:

Kärpäset tulevat sateen jälkeen.

Lek_massage

Luulin, että sellainen yhtälö ei ole mahdollista kuin kiva rantakohde paikallisella twistillä, mutta Mae Namin Chinatown on osoittautunut juuri sellaiseksi. Chinatown ei ole varsinaisesti kaupunginosa vaan pikemminkin rantakylä, joka muodostuu lähinnä kahdesta kadusta joiden varrella on majoitusta, ravintoloita, paikallista asutusta ja pieni kiinalainen temppeli.

temppeli

temppeli

Ranta on noin 5 km pitkä ja suhteellisen kapea, kauppiaita kulkee vain muutama päivässä, merivesi on kirkasta eikä meduusoja ole näkynyt. Ainakin näin heinä-elokuussa turisteja täällä on vähän, hinnat huokeat ja tunnelma leppoinen. Monet ravintolat aukeavat ja sulkevat miten niitä huvittaa – jos ylipäätään huvittaa – ja meno kylässä on rauhallinen.

Mae Nam Beach

Ainoastaan torstaisin kaikki turistit ja kyläkoirat kömpivät koloistaan ja kaksi katua täyttyvät kun ihmiset saapuvat iltamarkkinoille, jotka tunnetaan nimellä Mae Nam walking street. Ainoiden liikennevalojen luona seisoo poliisi ohjaamassa menoa, puhaltaen pilliinsä, samalla trubaduurin laulaessa viisi tuntia putkeen sekä paikallisia thaihittejä että yksinkertaisia englanninkielisiä rallatuksia, kuten Coconut song.

Iltamarkkinat

Kylmän Australian talven jälkeen olen keskittynyt täällä vain rentoutumaan, joten päiväohjelmaani on kuulunut lähinnä Haruki Murakamin tuotannon lukeminen ja thaihieronnat. Chinatownin Lek’s Massage ja Mae Nam massage ovat osoittautuneet ehkä tähän mennessä parhaiksi hierontapaikoiksi joissa olen Thaimaassa käynyt.

Puhveli

Sivukujia kävelemällä voi täällä päätyä vesipuhvelin kanssa kaupan takapihalle, korjaamon sisäpihalle tai hautausmaalle.

En ole myöskään vajaassa kuukaudessa kyllästynyt parvekkeelta avautuvaan maisemaan, jossa etelässä kohoavat viidakon peittämät kukkulat ja pohjoisessa välkkyy turkoosi meri. Pilvet muodostavat koko ajan uusia kuvioita kunnes aurinko laskee ja kadulle näkyvät enää ikkunoiden kelmeät valot ja smoothiekojun valosarjan punainen tuike.

Mae Nam

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s