Kasvisruokaa Mae Namissa (Koh Samui)

Jenny’s thai food

Chinatownin laajin lista thaikasvisruokia, jotka saa ilman merellisiä eläimellisiä härpäkkeitä. Varsinkin curryja on usein vaikea saada ilman katkaraputahnaa. Sienien ja sipulin ystävien kannattaa maistaa Laab Mushroom – annos.

 

Prava

Chinatownin parhaimmat vihermehut ja shaket. Saatavilla myös pressopannussa hyvää ja vahvaa vietnamilaista kahvia. Laaja kasviruokalista on valitettavasti vehnäinen, joten gluteenittomia vaihtoehtoja löytyy lähinnä räätälöiden paikan thairuokalistalta. Täältäkin saa ihan hyvää thairuokaa.

Prava

Beach Way

Ranskalainen ravintola, vastapäätä Pravaa, josta saa vuohenjuustosalaatin, jossa on omenaa, pähkinöitä ja valkosipulinen kastike. Alkuperäisessä versiossa juustot on leipäpalasten päällä ja salaatti sisältää pekonia, mutta toimii erinomaisesti ilman noita lihallisia ja vehnäisiä lisukkeita. Itse asiassa paras salaatti mitä olen täällä syönyt.

Salaatti

Kobori Japanese Restaurant

Hyvät kasvissushit, mutta valikoima niiden osalta on aika suppea, kuten yleensäkin. Eli kurkkua, avokadoa ja tofua.

IMG_1418

GAON Korean BBQ Restaurant

Herkullista ruokaa, vaikka gluteenittomia kasvisvaihtoja ei ole montaa – ja nekin saa lähinnä räätälöiden. Suosittelen kokeilemaan bibimbap -annoksen ilman lihaa. Samoin dubu jeon -lettuset onnistuvat täällä ilman lihaa ja vehnäjauho korvataan maissitärkkelyksellä. Herkullista!

Babu’s Indian Hot

Tämä ravintola sijaitsee Chinatownin ulkopuolella, kävelymatkan päässä eli Mae Nam Beachwaylla. Paikka on ulospäin nuhjuinen ja ravintolan nimikin on vähän höperö, mutta ruoka on herkullista, lähes Khao Lakin Kohinoorin tasoa. Nämä kaksi paikkaa ovat ainoat hyvät intialaiset ravintolat joihin olen Thaimaassa törmännyt.

Intialainen

Mae Nam walking street

Torstaisin iltamarkkinoilta saa kasviskevätkääryleitä, jotka on tehty riisipaperiin. Myyjiä on usempiakin, mutta vain yhdellä myyjällä lukee rullien olevan riisipaperista.

Kevätkääryleet

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s