Koh Samui – Bangrak Beach

Sämpylänmuotoiset sadepisarat rummuttavat merta ja se saa elohopeisen kuumemittarin näköiset puolinokkakalat menemään rantavedessä kuin singeri suoraa ja siksakkia. Nokan pää on valkoinen kuin kosketuskepissä.

Koh Samuin Bangrak Beach, joka tunnetaan myös nimellä Big Buddha Beach, ei ole rannaltaan eikä muutenkaan kummoinen paikka. Merivesi on sameaa ja rantahiekka on simpukankuorista ja karheaa. Muualla kuin resorttien edessä muoviroskaa ja orgaanista jätettä on paljon.

Päätien varrelta löytyy paikallista twistiä ruokatorien muodossa. Myös ravintolat, baarit ja ruokapaikat ovat keskittyneet tien vierelle, ja täällä on jopa koirien trimmaamo, mutta meno ison tien varrella ei ole samalla tavalla leppoisaa ja rauhallista kuin Mae Namin Chinatownissa. Mae Namissa oli myös suhteellisen hyvät jalkakäytävät useamman kilometrin matkalle, mutta täällä ne loppuvat aika nopeasti.

Big Buddha Beach

Ainoat syyt tulla tänne ovat satama, jonka laivalaitureilta pääsee läheisille saarille, ja lentokenttä. Toisaalta jos lentokoneiden melu häiritsee, tänne ei missään nimessä kannata tulla. Ensimmäiset koneet laskeutuvat joskus jo puolikuudelta aamulla ja viimeiset virallisesti kymmeneltä, mutta puoli kahdeltatoistakin niitä on vielä tullut.

Lentokone

Ainoa nähtävyys on 12 metriä korkea, vuonna 1972 valmistunut tekokultainen Buddha-patsas ja sen viereinen temppeli Wat Phra Yai.

Big Buddha

Alue sijaitsee pienellä saarella, jonne menee mantereelta tie. Tien päässä on temppelin portti ja siitä voisi kuvitella astuttavan temppelimaailmaan. Mutta perillä odottaakin turistirysä. Koko pieni saari on täynnä turistikrääsäkauppoja ja ravintoloita – sen ison Buddha-patsaan lisäksi.

Big Buddha Beach

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s