Amsterdam – kanavia, pyöriä ja delftiläiskaakeleita

En ole missään nähnyt näin leveitä pyöräkaistoja, näin paljon pyöriä ja näin ’hulluja’ pyöräilijöitä kuin Amsterdamissa. Kaikki viilettävät ilman kypärää ja edes kääntyessään suojatien yli vauhti ei hidastu, vaan jalankulkijat ovat täällä ne jotka väistävät pyöräilijöitä.

Keskusta on kuitenkin helposti kävelemällä haltuun otettava, joten pyörää ei tarvitse vuokrata päästäkseen liikkumaan. Esimerkiksi rautatieasemalta kävelee nopeasti Dam Squeren ohi Nieve spiegelstraat -kadulle, joka johtaa kätevästi kanavakortteleiden halki Rijksmuseumille.

img_2887

On hauska bongailla porrasperäisiä taloja, joista erityisesti viehättävät mustiksi maalatut versiot.

Amsterdam

Nieuwe spiegelstraat -kadulla sijaitsee paljon mielenkiintoisia pikkuputiikkeja, joista monissa myydään keramiikkaa. Kramer Kunst & Antiekissa voi ihastella vanhoja delftiläislaattoja, joista halvimmat maksavat kymmeniä euroja ja kalleimmat kymmeniä tuhansia. Modernimpaan makuun keramiikkaa, kuten keramiikkaruukkuja, viehättävän sävyisiä lautasia ja hauskoja patsaita, myy Spiegel Amsterdam.

Antiikkia

Myös Rijksmuseossa on laaja keramiikkakokelma.

Riejkmuseum

Rijksmuseo, Van Gogh Museo ja Stedelijk sijaitsevat samassa museokorttelissa, mutta aika ja kestävyys ei riittänyt kuin Rijksmuseon koluamiseen. Sen aulassa täytetty okapi toivotti kärsä pystyssä meidät tervetulleiksi.

Jos jossain on mahdollista saada Stendhalin syndrooma, se paikka on varmasti Rijksmuseo, viimeistään kun on kiertänyt lähes koko rakennuksen ja saapuu flaamilaiseen taiteen osastolle, josta löytyvät Jan Vermeerin työt. Tämäkin, maitoa kaatava Keittiöpiika sinisessä hameessaan, on niin hieno! Ja tuo sininen pigmentti, aito ultramariini, on tehty lapis lazuli -kivestä! 😮

Keittiöpiika

Kadulla oli menossa shakkiottelu, enkä aikaisemmin tiennyt, että shakki on koko maassa yleinen harrastus.

Amsterdam

En yleensä halua matkustaa monta kertaa samaan kohteeseen, mutta Amsterdam jäi kutsumaan…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s