Malahiden linna

Malahide on DART-paikallisjunalla noin puolen tunnin matkan päässä Dublinista pohjoiseen, itärannikolla sijaitseva pieni rannikkokylä.

Malahide

Kylän tunnetuin nähtävyys on 1100-luvulta peräisin oleva Malahiden linna puistoineen ja puutarhoineen. Alueelta löytyvät myös luostarikirkon rauniot ja todella hyvä AVOCA-ravintola kauppoineen.

Garden

Malahiden linna oli 800 vuotta Talbotin suvun omistuksessa, kunnes viimeinen miespuolinen perillinen paroni Talbot de Malahide kuoli vuonna 1973. Linna ja tilukset jäivät paronin sisarelle, Rose Talbot de Malahidelle, joka vuonna 1976 lahjoitti linnan valtiolle ja myi irtaimiston. Samana vuonna Rose, joka kuoli vuonna 2009 ja tunnettiin myös nimellä ”The lady of Malahide Castle”, muutti Tasmaniaan ja linna on toiminut siitä asti museona. Rose ja hänen veljensä ovat edelleen linnassa läsnä tässä maalauksessa.

Kierros linnassa oli sopivan pituinen ja opas varsin innostava. Ehdimme kuulla tarinoita muun muassa kummituksista, joita asuu linnassa viisi 😮 , ja perehtyä sen ajan tapoihin, suhteisiin ja luokkayhteiskuntaan.

Kiinnostava yksityiskohta oli Malahiden oranssina, Malahide Orange, tunnetun värin historia. Väri on saanut alkunsa juuri tästä linnasta. Pigmentit olivat kalliita ja vaikeita hankkia, joten mitä intensiivisemmän väriset seinät, sen rikkaampi oli talon isäntä. Eli värikkäät seinät olivat vaurauden symboli.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s