Funchalin kasvisruokatarjonta

Ervilha Doce

Funchalissa on vain kolme kasvisravintolaa, luontaistuotekaupan alakerrassa oleva Bioforma Restaurant, karibialaistyylistä ruokaa tarjoileva Coraçao Vegano ja vaihtuvalla lounasmenulla varustettu Ervilha Doce, joka on myös pisimpään auki. Näistä ehdin testata vain viimeksi mainitun, jossa söin todella maukkaan vegaanisen kvinoasalaatin. Lounaslistalla olisi ollut linssikeitto, salaatti kanamunalla ja wrappi, joista gluteenittomia oli vain keitto ja salaatti. Minulle räätälöitiin salaatista vielä tofuversio, koska kananmunat olivat loppuneet. Mieluummin olisinkin syönyt salaatin tofulla.

Syy siihen miksi en ehtinyt muita kasvisravintoloita testata oli se, että suurin osa ravintoloista on auki klo 12-15 ja seuraavan kerran päivällisaikaan klo 18 eteenpäin. Aamupalan jälkeen nälkä yllättää usein vasta klo 15-18, ja koska kiertelimme paljon, niin usein tuli jossain syötyä jotain muuta ja sitten illalla ei enää ollut nälkä eikä jaksanut lähteä toiselle puolen kaupunkia syömään.

IMG_E2285

Mercearia Dona Mécia

Rauhallinen sisäpiha, josta saa salaattia. Listalla olisi ollut salaatti juustolla, mutta minulle räätälöitiin salaatista vegaaninen versio avokadolla. Kysyin siis onko salaatti gluteeniton, niin se muuttui matkalla vegaaniseksi, joka on vain hyvä. Salaatti oli täälläkin maistuva ja todella tuoreista raaka-aineista tehty.

IMG_E1720 (1)

GiGi Sumos

Täältä saa kahvia, mehuja, smoothieita ja gluteenittomia leipiä ja toasteja. Hyvä paikka nauttia vaikkapa aaamupala. Huono puoli on se, että gluteenittomasta leivästä joutuu maksamaan 2 € enemmän kuin tavallisesta.

IMG_E2173

Al Dente

Täältä saa pizzat gluteenittomalla pohjalla ja listalla on pari kasvispizzaakin. Ehkä yksi parhaista pizzoista joita olen syönyt.

IMG_2023 (3)

Funcho Gourmet

Gluteeniton kasvisruokatarjonta rajottui lähinnä kahteen salaattiin, joista fenkolisalaatti oli makuuni liian makea, mutta juustosalaatti pähkinöillä oli hyvä, todella mukava naistarjoilija, pitkät aukioloajat ja laadukkaat Vinho Verdet saivat pistäytymään täällä silti useamman kerran. Samalla omistajalla on myös täysin gluteeniton My Way -ravintola, josta saa muun muassa gluteenitonta valkosipulileipää ja gluteenittoman vegaanisen soijabolognesen, mutta siellä palvelussa olisi ollut toivomisen varaa.

 

 

 

Sabor da India

Ei ole paras intialainen ravintola, lähellekään, jossa olen syönyt, mutta erinomainen chili-inkivääri-korianterikastike ja todella ystävällinen palvelu.

 

 

 

Uva Restaurant & Wine Bar

Ravintola on aivan keskustassa sijaitsevan modernin The Vine Hotellin, mutta avoinna pöytävarauksella kaikille. Tilasimme pöytävarauksen yhteydessä täältä etukäteen kolmen ruokalajin menun gluteenittomana ja kasvisversiona, joten minulle oli räätälöity oma gluteeniton ja vegaaninen menu. Menuun kuului gluteeniton leipä, vihreä kurkku gazpacho, alkusalaatti, sienirisotto ja mango-kookospannacotta. Lopuksi otin vielä englantilainen teen ja appelsiinimarengit (ei vegaaniset). Kaikki muut olivat erinomaisia paitsi pääruoka. Olen syönyt parempia risottoja suomalaisissa ketjupaikoissakin, mutta ehdottomasti kokemuksen arvoinen illallinen.

 

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s