Porto Santo

Jos Madeiralta hiekkarannata puuttuivatkin
on Puerto Santossa niitä riittämiin
kaikkiaan lähes yhdeksän kilometrin verran

Ja hiekka on todella hienoa
ja väriltään kullan keltaista
Siitä saari onkin saanut lisänimensä
Ilha Dourada Ilha Dourada
Ilha Dourada Kultainen saari

– Lapinlahden linnut

Porto Santolla ei ole oikeastaan mitään muuta kuin tuo 9 km pitkä hiekkaranta, mutta jos on koskaan elämässään käynyt Kalajoen hiekkasärkillä, Välimerellä tai Thaimaassa, niin hiekkaranta ei oikein riitä nähtävyydeksi… En ole mikään nahkan kärtsääjä, mutta hyvällä ilmalla voin kyllä lueskella varjossa ja käydä meressä uimassa, mutta nyt ilma oli pilvinen ja viileä, joten seitsemäksi tunniksi tekemistä oli hiukan haasteellista keksiä. Varakkaampi ihminen olisi suunnannut päiväksi palkittuun The Magic Spa Pestanaan.

Paikka on kirjaimellisesti unelias, 5000 asukkaan pikkukaupunki, joka on sekä paikan siunaus että kirous. Ainakin näin sunnuntaisin, ei sesongin aikaan, pienet ravintolat olivat auki, mutta ne vähäiset liikkeet kiinni, supermarkettia lukuunottamatta. Joka toinen asunto oli myynnissä ja liiketiloja suljettuna joko loman tai lopettamisen vuoksi. Ne parhaat ravintolat aukesivat vasta samaan aikaan kuin laiva lähti takaisin kohti Funchalia. Kasvisruokavaihtoehdot olivat joka paikassa mallia Mixed salad tai ranskalaiset, joten siinä ehtii aika monet salaatitkin vetää, jos nälkä yllättää.

Suosittelen ehdottomasti auton vuokraamista heti sataman autonvuokrauskojusta, Moinho Rent-a-car. Toiselta luukulta saa vuokra-autot ja toiselta luukulta bussilipun keskustaan. Koko auto on vakuutettu, joten edes vakuutta ei tarvitse maksaa. Autolla pystyy kiertämään koko saaren muutamassa tunnissa ja pääsee sellaisiin paikkoihin, joihin bussit eivät kulje. Autoilu on myös helppoa, koska liikennettä ei juurikaan ole. Päivän parasta antia olikin omaan tahtiin autoilu pitkin niemenkärkiä ja näköalapaikkoja.

Matka kesti 2,5 h suuntaansa ja halvimmat liput maksoivat 58 € per henkilö ja autonvuokraus 67 € päälle. Jälkiviisaana olisin käyttänyt viimeisen päivän Madeiralla jotenkin toisin ja pistänyt tuon saman rahan Funchalissa ihan mihin tahansa… Tuntui siltä, että parempaa vastinetta rahoilleni olisin saanut silläkin jos olisin laskenut Montelta kelkkakyytiä alas kuusi kertaa peräkkäin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s